Et eventyr

Eventyret om cykelstien og de 3 små landsbyer

Der var engang, for rigtig mange år siden, et dejligt smørhul, som bestod af 3 små landsbyer.

De 3 små landsbyer var meget glade for hinanden. Så glade var de, at de byggede en fælles skole, gik i kirke sammen og de delte såmænd også en lille nøgenbadestrand nede ved den lokale skovsø.

Det var en lykkelig tid, dengang. Der var livlig trafik mellem de 3 landsbyer og folk var glade og sunde.

Apostlenes heste

Alting gik meget langsommere end i dag. Når man skulle besøge venner eller familie i en af de andre landsbyer, så måtte man tage sig god tid. De heldigste kørte i hestevogn. De knap så heldige måtte nøjes med apostlenes heste. Men man tog sig den tid der skulle til og når man nåede frem til nabolandsbyen havde man fået sig en god gang motion og havde appetit på en kop kaffe og måske en lille en til ganen. Eller to.

Motorvejen

Tiden gik. Fremskridtet kom. Sammen med fremskridtet kom der små biler, store biler, firhjulstrækkere, racerbiler, lastbiler og dieseldrevne Volvoer. Vejen mellem de 3 små landsbyer blev mere og mere trafikeret. Først fik vejen status af hovedvej, ja ligefrem amtsvej og en skønne dag blev den sågar ophøjet til at være tilkørselsrampe til den nye motorvej. Motorvejen passerede tæt forbi de 3 små landsbyer og sugede endnu mere trafik gennem de 3 små smørhuller end der nogensinde før havde været. Trafikken væltede nu nærmest gennem landsbyerne. De 3 landsbyer blev i praksis til 5 landsbyer, efterhånden som det blev mere og mere utilrådeligt at krydse motorvejstilkørselsvejen til fods, inden for bilernes åbningstid. Selv politiets fotovogne følte sig nu kun i sikkerhed lige uden for præstens dør.

Tendenser til indavl

Borgerne i de 3 små landsbyer så nu ikke længere meget til hinanden. De hilste da på hinanden til skolefesterne og kørte engang imellem børnene på besøg i de andre landsbyer. Men det blev de trætte af og til sidst måtte børnene kun lege med dem fra deres egen landsby ”for at holde CO2-udslippet nede”, som deres forældre alvorligt forklarede dem. Man kom ikke ud i weekenden, sniffede for meget gylle og der var begyndende tendenser til indavl i landsbyerne.

Cykelstien

Men så skete der noget. Folketinget vedtog en plan om, at der skulle være flere cykelstier i Danmark. Folk i de 3 små landsbyer sagde ”aha” og pludselig var alle enige om, at det var da en god idé. Og så byggede man en cykelsti mellem de 3 landsbyer. Og så begyndte folk at cykle mellem landsbyerne, gå tur med barnevogne ned til søen, gå på kroen, gå i kirke, løbe på rulleskøjter, cykle i skole, løbe ture, bekæmpe finanskriser, cykle til sport, cykle på arbejde, cykle hjem fra skole, sport og arbejde, gå baglæns, gå på hænder, besøge kærester, bekæmpe indavl, nedbringe CO2-udslip, knække anemoner, forebygge hjertekarsygdomme og den slags.

..og de levede lykkeligt

Og alle smørhulscyklisterne levede lykkeligt til deres dages ende.
Og det var længere end det ellers ville have været.

Se det var da et rigtigt eventyr…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vi har brug for en cykelsti